Sega havrekakor med smak av ingefära och havssalt.. MMMMM!!
Jag älskar havrekakor… Och kolakakor! Varför inte slå ihop två goda kakor till en jättegod kaka? Sagt och gjort.
Smaksatte med lite ingefära och flingsalt för att toppa upp det lite extra.
Kakorna var till goa fröknarna på dotterns förskola så det blev bara lite kanter till mig att smaka på. Mycket gott, precis i min smak.
Havrekolakakor med ingefära:
150 g smör
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk ingefära
1 stk bakpulver
3 dl vetemjöl
1,5 del havregryn
3-4 msk sirap
Rör ihop rumsvarmt smör och socker. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och ingefära och rör sedan ner i smörblandningen. Blanda i havregrynen.
Allra sist häller du över sirapen och blandar till en deg.
Dela degen i fyra delar, rulla till korvar och lägg ut på en plåt. Platta lite lätt, strö över flingsalt och grädda sedan ca 8 minuter i 225 grader.
Tips! Om lägderna har flytit ut ojämt så är det lätt att rätta till formen när kakorna är nygräddade och fortfarande mjuka. Ta tex en lång kniv och fös ihop sidorna så att de blir raka och fina.
Detta måste jag baka – låter supergott 😀
[…] är en av mina favoriter till adventstiderna och är resultatet av en enkel liten ändring på mina havrekolakakor. Istället för ingefära la jag i saffran och det tillsammans med touchen av havssalt blev över […]
Superbra recept, det blir så gott med havregrynen och flingsalt är pricken över i! Tack!
Tack 🥰. Det här är nog det recept jag använder oftast av alla mina recept. Kanske undantaget tårtbottnarna. Sååå goda och enkla att variera.