Den här goda kladdkakan tipsade duktiga ”Bagerskan” mig om. En kladdkaka med vaniljsmak och fylld med färska jordgubbar. Jag nappade direkt och testade den i går kväll när äldsta dottern hade en kompis hemma på övernattning.
Om den gick hem? OM den gjorde 🙂 Den tog slut i ett nafs.
Den var verkligen supergod och så där precis lagom lätt att göra.
Det kommer definitivt bli repris på den här.
Jordgubbskladdkaka:
150 g smält smör
3 dl socker
1,5 dl mjöl
3 ägg
1,5 dl marsanpulver (den kallrörda varianten)
3 dl socker
1,5 dl mjöl
3 ägg
1,5 dl marsanpulver (den kallrörda varianten)
Knappt 1 liter jordgubbar
1-2 msk socker
Sätt ugnen på 200 grader.
Rensa jordgubbarna och halvera dem. Lägg dom i en skål och strö över sockret, rör om och låt stå.
Rensa jordgubbarna och halvera dem. Lägg dom i en skål och strö över sockret, rör om och låt stå.
Smöra och bröa en form (24-25 cm i diameter).
Blanda de torra varorna och tillsätt sedan i äggen och rör om ordentligt. Häll i det smälta smöret och rör om till en jämn smet. Blanda till sist i de rårörda jordgubbarna. Bred ut smeten i formen och grädda i ca 15 minuter..
Blanda de torra varorna och tillsätt sedan i äggen och rör om ordentligt. Häll i det smälta smöret och rör om till en jämn smet. Blanda till sist i de rårörda jordgubbarna. Bred ut smeten i formen och grädda i ca 15 minuter..
Sikta gärna över lite florsocker och dekorera med färska jordgubbar.
Serveras varm eller kall, lika gott vilket som :-).
#jordgubbskladdkaka
https://tessanbakar.se/2015/june/jordgubbskladdkaka.html
Men åh, vilken DRÖM kaka!
Ja, det är helt klar min nya favorit 🙂
Vackra bilder! Visst är det härligt att baka med jordgubbar i dessa jordgubbstider. Har själv bakat en hel del med det under de senaste veckorna!
Tack! Wow, vilken fin blogg du har. La genast till den i favoriter då min man är typ 1 diabetiker (jättebra att ha en fru som driver bakblogg då 😉 ) och jag letar inspiration att kunna baka mer passande till honom.