Tårtor

Ännu en Frosttårta

 
 
Alla barnen gillar Frost verkar det som:-). Den här Frosttårtan med Elsa på går till Nellie som blir sex år. 
Nellie gillar marshmallows så jag byggde Elsas slott enbart av marshmallows och glitter.
Elsa modellerade jag i marsipan och gumpaste. Det var jättekul och inte alls så svårt som jag trodde.
I övrigt så består tårtan av white velvet-bottnar och whipped creamcheese frosting med blåbär och jordgubbar. White velvet-bottnar är perfekta när man ska färga bottnar då den är väldigt ljus. 
 
White velvet-bottnar:
4-5 st äggvitor (beroende på storlek M/L)
2,5 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
5 dl mjöl
4 dl socker
4 tsk bakpulver
1 krm salt
175 g rumsvarmt smör

Ev lite pastafärg (karamellfärg)

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, mjölk och vanilj tillsammans. I en annan skål blandar du mjöl, socker, bakpulver och salt. Kör smöret i micron några sekunder så att det blir lite rinnigt och tillsätt sedan smöret till mjölblandningen och rör om. Häll i 1/3 av äggblandningen och rör om. Tillsätt ytterligare 1/3 av äggblandningen och rör om. Häll i det sista av äggblandningen och vispa till en jämn smet. Tillsätt eventuellt lite färg. Vill du ha olika färg på bottnarna så delar du först upp delen i tre skålar och färgar var för sig.

Fördela smeten jämnt mellan 3 st 20-24 cm formar (jag använde aluminiumformar man köper i vanliga mataffärer) och grädda på 175 grader i ca 15-20 min (kolla av med sticka, den ska vara torr). Vill man kan man istället dela upp den i 4 st 18 cm formar men tänkt då på att gräddningstiden kan vara kortare.

 
 
Whipped creamcheese frosting:
150 gram philadelphia 
2 dl florsocker 
3 dl grädde 
Blåbär
Jordgubbar 
 
Vispa grädden hårt. Vispa philadelphia och florsocker. Blanda försiktigt ner philadelphian i grädden. Vispa INTE då blir frostingen rinnig.
Dela upp frostingen i två skålar med lika mycket i varje. Dela jordgubbarna i små bitar och vänd ner i den ena skålen. Mosa blåbären lätt med en gaffel och vänd ner i den andra.
Fyll tårtan med en frosting på vardera lagret och täck med valfrit smörkräm, frosting eller grädde.
 
Jag täckte min med smörkräm och sedan marsipan och sugerpaste till en Frosttårta. Vill man kan man istället göra dubbelsats av frostingen och fylla med ena sorten och täcka tårtan med resten och dekorera med färska bär. White velvet-kakan är som namnet säger en sammetslen vaniljkaka som är god precis som den är.
 
 

2 reaktioner på ”Ännu en Frosttårta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.