Småkakor

Nutella- och kolafyllda chocolate chip cookies

Det här är alltså en vanlig (och väldigt god) chocolate chip cookie som jag har fyllt med både nutella och dulce de leche.
Smarrigt värre!!
Någon gång ibland måste man få göra en lite lyxigare kaka, eller hur?.

Tänk på att degen ska vila i kylen MINST två timmar men det går alldeles utmärkt att förbereda den redan dagen innan om man vill.

Nutella- och kolafyllda chocolate chip cookies (24 st):
225 gram smör
1,5 dl strösocker
2 dl brun farin strö
2 ägg
1 msk gräddfil el youghurt
2 tsk vaniljsocker
5,5 dl mjöl
1,5 tsk Bikarbonat
0,5 tsk salt
150 gram Chocolate Chips (eller hackad choklad) av valfri sort

Nutella
Dukce de leche eller karamelliserad mjölk
Flingsalt

Smält smöret och ställ åt sidan för att svalna.

Blanda mjöl, salt och bikarbonat i en skål. Häll socker, farinsocker och smält smör i annan skål och vispa med elvisp ett par minuter. Tillsätt gräddfil och vaniljsocker och vispa tills det är helt utblandat. I med äggen och vispa igen till äggen är helt blandade i smeten.
Blanda ner mjölblandningen i smeten och forsätt vispa innan du till sist blandar i chokladen.
Lägg ut plastfolie på bakbordet. Lägg smeten ovanpå och forma med hjälp av plastfolien en rulle. Lägg in i kylen i två timmar eller mer (går jättebra att frysa om man vill förbereda kakorna).

Sätt på ugnen på 175 grader och förbered två plåtar med bakplåtspapper.
Dela degen i 24 delar och klicka ut 0,5 tsk nutella och 0,5 tsk DDL på varje kaka och forma den till en boll runt.
Lägg på plåtarna, strö på lite flingsalt och grädda 9-10 minuter.

Låt svalna.

7 reaktioner på ”Nutella- och kolafyllda chocolate chip cookies

  1. Blir det inte svårt att forma kakorna till en boll när man tagit ut dom från kylen?
    Verkar goda iaf, fast jag får hoppa över jordnötssmör, ta mer DDL

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.