Högtider, Mjuka kakor, Påsk

Påskcupcakes med ätbara fågelbon

wpid-psx_20160308_201453.jpg
Nu är det faktiskt bara drygt två veckor kvar till påsk och hög tid att börja fundera på vad man ska bjuda på till påskfikat. Vi vägrar tårtor till påsk eftersom vi har extremt många födelsedagar i familjen under mars-april så det är liksom inte det man är sugen på.
Men ett par goda cupcakes går ju alltid ner 😉
Saftiga chokladmuffins med hallon, en härlig mjölkchokladganache med smak av lakrits och Anthon Bergs underbara mandelägg med lakrits.
Gillar du inte lakrits? Inga problem, uteslut bara lakritspulvret i ganachen och byt ut mot vanliga mandelägg.
Choklad och hallonmuffins (12 st):
150 gram smör
2 dl socker
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
5 msk kakao
1 msk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
2-3 dl hallon
 
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker poröst och tillsätt äggen, ett i taget.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt de torra ingredienserna följt av mjölken i äggblandningen. Häll därefter i hallonen, och rör så att de blir jämt fördelade i smeten. Häll upp smeten i formar och grädda muffinsen i 20-25 minuter 
Choklad- och lakritsganache:
1 dl grädde
200g mjölkchoklad
Lakritspulver efter smak.
Värm grädden så att den nästan kokar. Rör i mjölkchokladen och se till att den smälter helt. Smaka av med lakritspulver. Ca 2-3 tsk. Låt svalna till det är lagom koncistens att bre ut på muffinsen.
Fågelbon:
Salta pinnar
Mörk choklad
Mandelägg med lakrits
Bryt pinnarna i lagom stora bitar. Smält choklad i vattenbad och blanda med pinnarna. Klicka direkt ut små bon på en plåt med bakplåtspapper och dekorera med äggen. Låt stelna i kylen och sätt ovanpå din muffin.

2 reaktioner på ”Påskcupcakes med ätbara fågelbon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.