Passionsfruktcheesecake är en riktig favorit, fräsch och helt magiskt god.
Cheesecake är lätt att göra men lite tålamod skadar inte. Den kräver en stund i kylen så förbered den gärna i god tid.
Följ gärna @Tessanbakar på instagram
Cheesecake:
17 digestivekex
125 gram smält smör
400 gram philadelphia
2 dl lätt creme fraiche
2 äggulor
2 äggvitor
2 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1 citron (rivet skal+saft)
2 passionsfrukter
5 gelatinblad.
Krossa kexen till smulor (gärna i matberedare) och blanda med det smälta smöret. Tryck ut i en form ca 22-24 cm och ställ in i kylen.
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Vispa upp äggvitorna till ett fast skum och ställ åt sidan.
Blanda philadelphia, creme fraiche, äggulor, socker, vaniljsocker och rivet citronskal ordentligt i en bunke.
Gröp ur passionsfrukterna och värm upp tillsammans med citronsaften i en kastrull. Sila av kärnorna.
Pressa ur gelatinbladen och rör ner i den varma Passions- och citronsaften så de smälter. Låt det svalna lite och blanda sedan ner i philadelphia-blandningen. Ta lite i taget eller häll i en tunn stråle medans du blandar ordentligt för att undvika gelatinklumpar.
Vänd till sist ner de vispade äggvitorna och häll i formen. Jämna till ytan så den är så slät som möjligt och ställ i kylen minst 1-2 timmar.
Gelé:
6 passionsfrukter
4-5 msk socker (smaka av)
4 msk vatten
2 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Gröp ur passionsfrukterna och värm upp tillsammans med socker och vatten tills sockret smält helt. Ta bort från plattan och sila bort kärnorna.
Krama ur gelatinbladen och rör ner dem så de löser sig helt.
Låt det svalna en stund innan du häller det över cheesecaken. Det tar max en timme för gelén att stelna.
Testa gärna min goda blåbärscheesecake också.