Luftig chokladbotten
Knäck äggen i ett glas
Mät upp lika mycket socker i det andra glaset
I det tredje glaset häller du upp 1/3 potatismjöl, 1/3 vetemjöl och 1/3 kako. Därefter blandar du i rätt mängd bakpulver.

Hur många ägg du behöver beror på hur stor bakform du har. Här är de mått jag brukar använda till mina formar.
15 cm: 2 stora ägg, strösocker, vetemjöl/potatismjöl 1 tsk bakpulver
20 cm: 3 stora ägg, strösocker, vetemjöl/potatismjöl 1 tsk bakpulver
22 cm: 4 stora ägg, strösocker, vetemjöl/potatismjöl 1 tsk bakpulver
25 cm: 6 stora ägg, strösocker, vetemjöl/potatismjöl 2 tsk bakpulver
30 cm: 9-10 stora ägg, strösocker, vetemjöl/potatismjöl 2 tsk bakpulver
Smöra en form och sätt en krage av bakplåtspapper runt kanten så inte kakan svämmar över.
20 minuter för 2 ägg
30 minuter för 3-4 ägg
40 minuter för 5-6 ägg
45 minuter för 8-9 ägg
Låt kakan svalna en stund i sin form innan du stjälper upp den och låter den kallna helt och hållet.
2 Replies to “Luftig chokladbotten”
Provade att laga denna typ av tårtbotten första gången igår och det blev jättebra! Och så himla enkelt också, helt toppen!