Tårtor

White velvet tårtbottnar

Det här är en jättegod sammetslen tårtbotten med smak av vanilj. Den är väldigt ljus i färgen och blir därför jättefin om man ska färga in bottnar.
Jag använde den till min sedaste Frosttårta, därav de fina färgerna 🙂
White velvet-bottnar:
4-5 st äggvitor (beroende på storlek M/L)
2,5 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
5 dl mjöl
4 dl socker
4 tsk bakpulver
1 krm salt
175 g rumsvarmt smör

Ev lite pastafärg (karamellfärg)

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, mjölk och vanilj tillsammans. I en annan skål blandar du mjöl, socker, bakpulver och salt. Kör smöret i micron några sekunder så att det blir lite rinnigt och tillsätt sedan smöret till mjölblandningen och rör om. Häll i 1/3 av äggblandningen och rör om. Tillsätt ytterligare 1/3 av äggblandningen och rör om. Häll i det sista av äggblandningen och vispa till en jämn smet. Tillsätt eventuellt lite färg. Vill du ha olika färg på bottnarna så delar du först upp delen i tre skålar och färgar var för sig.

Fördela smeten jämnt mellan 3 st 20-24 cm formar (jag använde aluminiumformar man köper i vanliga mataffärer) och grädda på 175 grader i ca 15-20 min (kolla av med sticka, den ska vara torr). Vill man kan man istället dela upp den i 4 st 18 cm formar men tänkt då på att gräddningstiden kan vara kortare.

Save

Advertisements

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.