Mjuka kakor

Bodils choklad- och kolamuffins

wpid-psx_20160301_170455.jpg

Muffins har faktiskt mer och mer börjat bli en av mina favoriter på fikabordet. Jag vill gärna kompettera med någon mjuk kaka och även om sockerkaka också är en riktig höjdare så känns det som om man kan hitta på så mycket mer med en muffins. Den här varianten fick bli med en av mina absoluta favoritkombos smakmässigt.

Choklad, kola och lite salt. Kan aldrig bli fel!

Bodils choklad- och kolamuffins (12 st):
1 dl kakao
2 dl socker
2 dl mjölk
150 g mjukt smör
2 ägg
3 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt
ca 10-15 mjuka kolor (beroende på storlek)

Sätt ugnen på 175 grader.
Värm upp mjölken och vispa ner kakao och 1 dl socker så det löser sig ordentligt. Låt svalna.
Vispa smör och 1 dl socker poröst och vispa sedan ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker, salt och bakpulver i en bunke och varva ner det och mjölkblandningen i smörvispet. Dela kolorna i små bitar och vänd ner i smeten.
Fördela smeten i 12 st muffinsformar till MAX 3/4-delar av formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 18 min.

wpid-psx_20160301_170237.jpg

Save

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.