Småkakor

Biskvier med Marabou Apelsinkrokant

wpid-psx_20160301_170637.jpg

Mumsiga biskvier med apelsinkrokan. Jag älskar de här och apelsinsmaken gör att jag tycker de är perfekta nu när vi närmar oss advent ♡

Som vanligt så har jag gjort små biskvier. Vill man ha stora så gör man 12 st istället och gräddar någon minut längre.

Botten:
200 gram mandelmassa
0,5 dl socker
1 äggvita (spara gulan till fyllningen)

Sätt ugnen på 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper. Riv mandelmassan fint och blanda allt till en smet. Spritsa eller klicka ut 20-30 små kakor på en plåten, ca 3,5 cm i diameter. Jag använder en medicinkopp med det måttet och ritar ut cirklar på pappret så blir det lättare att få alla lika stora.

Grädda 9-10 minuter. De ska bara få pyttelite färg. Låt svalna.

Fyllning:
200 gram Marabou apelsinkrokant
150 gram rumsvarmt smör
1 äggula
1 dl florsocker

Topping:
150 gram valfri choklad (jag valde mörk för att bryta av mot mjölkchokladen i fyllningen.

Vispa smör, äggula och florsocker tillsammans rätt länge, gärna upp till tio minuter. Smält chokladen på låg temperatur över vattenbad och vispa ner i smörkrämen tills den är krämig och fin.

När bottnarna svalnat så spritsar du ut krämen på kakorna. Jag brukar använda sprits och sedan jämna till med en kniv så det blir jämnt över hela kakan. Ställ kallt (gärna i frys) medans du smälter chokladen i vattenbad. Tänk på att görna smälta chokladen i en lite smalare, djupare skål så blir det lättare att doppa. Ett tips är att doppa med hjälp av en gaffel (se bilden) så slipper du bli så kladdig.

wpid-psx_20160301_170055.jpg

Doppa ovansidan av biskvierna och ställ kallt tills chokladen stelnat.

Förvara i kylen eller frysen.

wpid-psx_20160301_171037.jpg

wpid-psx_20160301_170830.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.