Bountykakor är helt enkelt kokosfyllda chokladcookies. Jag kallar dem rätt och slätt bountykakor eftersom kokosfyllningen i kakan smakar nästan precis som bounty. Det är även den kokossmeten ni hittar på min Bountykladdkaka .
Följ gärna @Tessanbakar på instagram
Bountykakor (24 st):
125 gram rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 ägg
1 tsk sirap
4,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
100g kokos
1/2 burk sötad kondeserad mjölk (ej kokt)
Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med att blanda kokos och sötad kondenserad mjölk i en bunke och ställ i kylskåpet medans du gör degen.
Vispa ihop smör och florsocker. Tillsätt äggen, ett i taget, häll i sirapen, och vispa tills det blandats ordentligt.
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, bikarbonat och salt i en bunke och sikta ner i smörblandningen.
Arbeta till en smidig deg som är lite kladdig.
Dela degen i 24 delar och rulla varje del till en boll. Gör samma sak med kokossmeten. Platta ut degbollarna, lägg en kokosboll i varje, vik runt degen och rulla ihop till en boll igen.
Rulla bollarna i strösocker och lägg på två plåtar med bakplåtspapper. Grädda i ca 8-10 minuter mitt i ugnen. Kakorna är klara när de spruckit upp en del.
Save
Save
Hej! De ser otroligt goda ut ???? jag vill gärna prova baka. Undrar om du har något tips på alternativ till kondenserad mjölk? Vid mjölkallergi.
Hälsn
Petra
Det går att göra egen kondenserad mjölk av sojamjölk eller kokosmjölk. Ett tips hittar du här: http://roethlisberger.se/2014/08/28/gor-egen-kondenserade-mjolk-ocheller-kolasas-vegan/
Dessa ser fantastiskt goda ut, måste testas!
En stor favorit här hemma 🙂
De blev ju kanongoda! Men varför rullas i socker? Fyller det någon funktion för ytan eller skulle man kunna hoppa över det..?
Man kan hoppa över det om man vill. Jag tycker bara att dom blir så glittriga och fina ;-).
Jag har testat utan socker och de är absolut lika goda så.
Går dessa å frysa !?
Ja det går jättebra:-)
Vad kan man använda istället för kondenserad mjölk? Tål ej mjölkprotein.
Hej Sandra, du kan blanda med kokosmjölk istället men tänkt då på att ta lite mindra. Rör i lite i taget tills du har en klibbig massa.
Lycka till <3
Hej! Det står att det ska vara florsocker i receptet men i beskrivningen så står det : vispa smör och strösocker, vilket av dem är det? Eller är det båda? Ska jag smälta smöret innan?
Med vänlig hälsning, E
Hej, det ska vara florsocker, det är jag som slarvat i beskrivningen ❤
Ska det verkligen bara vara 1 tesked sirap i?