Bountykladdkaka, kladdkaka med kokossmet och mjölkchoklad <3
Idag är det dags för en favorit i repris, Bountykladdkaka, medans jag putsar på ett nytt recept till lite senare i veckan 🙂
Bountykladdkakan. Det här är bloggens populäraste recept och med all rätta. Så är du fikasugen ska du definitivt baka den här. Du kommer inte bli besviken <3
”Bounty”-kladdkaka:
3 ägg
3,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
6 msk kakao
2,5 dl vetemjöl
175 gram smält smör
200 gram kokos (1 påse)
1 burk sötad kondenserad mjölk
200 gram mjölkckolad
0,5 dl grädde
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och det avsvalnade smöret. Bred ut i smörad och bröad form på ca 24 cm och grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Den ska vara rätt kladdig för den sätter sig i kylen sen.
Medans kakan är i ugnen så blandar du kokos och kondenserad mjölk till en smet.
När kakan är klar i ugnen, låt den stå till sig en liten stund och bred sedan över kokossmeten så slätt som möjligt. Smält sedan ihop grädde och mjölkchoklad i ett vattenbad och häll över kakan. Ställ sedan in i kylen för att stelna.
Kakan smakar godast om den får stå till sig lite innan man äter den.
Förvara i kylskåp.
Det glädjer mig 🙂
Mumsigt 😀
Tack 🙂
Men duu…va gott det låter. Ska absolut testa i helgen!
det tycker jag absolut 🙂
Åh det där måste jag testa, låter super gott 😀
Kram
Ser fantastisk god ut! Kan aldrig ha för många olika kladdkakerecept:)
Tack!! Nej, det är sant 🙂 Kommer faktiskt två recept till nu i veckan.
Den ska vara kokad eller karamelliserad va? Vanlig kondenserad mjölk är ju rinnig som grädde?
Det ska vara den rinniga. Det gottar ihop sig med kokosen och blir sjuuuukt gott! Det är samma som jag har som fyllning i mina kokosfyllda chokladcookies 🙂
Låter supergott! Har du varmluftsugn eller vanlig?
Vanlig 🙂
Det borde gå att byta ut mjölet mot mjölmix eller kokosmjöl. Tänk bara på att det kan påverka gräddningstiden lite så du håller lite extra koll i ugnen.
Omg, den här bara MÅSTE jag testa! 🙂
Det tycker jag verkligwn. Kokossmeten skulle man kunna äta med sked som den är 🙂
å vad kul att höra. Det håller MINST tre dagar i kylen så det är klart du ska bjuda på den i morgon 🙂
OMG. den blev så god. TACK!!! 🙂 din blogg är underbar!
Hej! Tänkte jag skulle testa att göra denna till min dotters födelsedsg. Det jag jndrar är om man kqn frysa in den, men att den ändå är god när man tar fram den igen.
Jag har inte testat att frysa den men det ska gå bra. Bara se till att ta ut den i god tid så den hinner tina i rumstemperatur 🙂
måste testas
[…] ”Bounty”-kladdkaka Recept: Här […]
Denna skall jag baka och ta med idag när vi skall iväg på bjudning 🙂
Vad roligt, hoppas alla gillade den! <3
Vad roligt, hoppas alla gillade den! <3
ska den kondoliserade mjölken först kokas till kola ?
Nej, den ska användas som den är
[…] Lakrits & Chokladfudgekladdkaka. Lakritsveckan fortsätter, idag blir det något helt vansinnigt gott. Något som Du kanske aldrig kommer till att kunna avstå. Kladdkaka med havregryn (ständigt denna kladdkaka med havregryn) Lika bra att lägga ut det från början, det bästa av alla recept i hela Kyrkkaffe-serien. Kladdkaka med marängtäcke! – Alla goda ting. Käraste, finaste bloggvänner… ”Bounty”-kladdkaka | Tessanbakar. […]
Har nyss bakat denna för tredje gången, otroligt god (särskilt om man gör den dagen innan) och alla som ätit den har tyckt detsamma 🙂
Åh vad roligt att höra <3. Tror faktiskt den här är en av mina bättre idéer 🙂
Bakade denna i Lördags. Den blev sjuk god! Tack för receptet 😀
Tack, vad kul att du gillade den <3
Hejsan!jag undrar om man kan använda något annat istället för kondenserad mjölk.
Tacksam för svar då jag vill göra kakan så snabbt som möjligt innan jag börjar dregla haha
Jag vet faktiskt inte vad man skulle kunna ta istället. Möjligtvis grädde blandat med lite sirap för att få till sötman.
Ser att det gått några timmar så jag hoppas att det löste sig 🙂
Finns carameliserad mjölk som redan är färdigkokt. Bara att smacka på
Det är helt riktigt men till den här ska det vara den okokta varianten :-).
Hej!du kan ta 200 gr socker och ett par ägg istället.
Jag tror jag har dött och kommit till himlen. <3 Du är en ängel! Kladdkaka med kokos OCH extra choklad på toppen! Måste ju vara varje gravid kvinnas våta dröm! (Iallafall min) Gissa om jag ska hem och baka 😉
Haha!! Ja tänk om jag hade kommit på den innan barnen. Fast den går ner nu med ;-).
Ska man vispa grädden tsm med mjölkchokladen? eller ska blanda grädden och mjölkchokladen utan att vispa grädden?
Det ska inte vispas itan smältas tillsammans med mjölkchokladen. Det är för att den ska bli lite mjukare och lättare att skära i.
[…] Bountykladdkaka – Klassisk kladdkakebotten med ett täcke av kokos och kondenserad mjölk och toppad med gräddig mjölkchoklad. Inte svårt att förstå varför den är så populär. […]
Hej Tessan!
Imorgon ska jag göra den här för första gången.
Jag hittade inte samma märke på kondenserad mjölk som den du har på bilden så jag undrar hur mycket en burk är? Eller alla är samma storlek kanske!? 😉
Jag tror det är ca 400 gram 🙂
Tack snälla för svar
Hej!
Ja provade att baka din kaka idag , men din kokos är vit men min kokos blev lite i caramell färg, stämmer det eller något Ja har gjort fel?
Hej! Kan det vara så att du tagit karamelliserad mjölk i stället för kondenserad? Den är lite tjockare och mer karamellfärgad.
[…] helt och hållet ta åt mig äran för denna skapelse, då det är min underbara duktiga kollega TessanBakar som satt ihop kladdkakan innan mig, men givetvis har jag gjort om den så är den passar mig mer. […]
Hej! Har någon kommit på vad man kan använda istället för kondenserad mjölk? Vill så gärna göra det nu och har ingen möjlighet att ta mig till en affär idag. Gravida har sina cravings ju haha, tacksam för svar 😉
Kanske skulle funka med kokosmjölk?. Kanske lite mindre mängd dock så det inte blir för löst.
[…] hittar ni HÄR och ni behöver inta alls invänta kladdkakans dag utan det går fint att baka den redan idag och […]
[…] Jag har gjort en liten remake av min kokosfyllda chokladcookies. Har ni testat dem så vet ni att de är magiskt goda men jag vågar ändå påstå att de här blev snäppet bättre. Nu får de rätt och slätt heta bountykakor eftersom kokosfyllningen i kakan smakar nästan precis som bounty. Det är även den kokossmeten ni hittar på min berömda Bountykladdkaka . […]
Hejsan. Kan man använda flytande margarin istället för fast margarin? Tänker om man värmer upp flytande margarin istället liksom 🙂
Hej Marlena! Jag bakar aldrig med margarin så jag vet faktiskt inte. Kolla innehållsförteckningen och om det är samma innehåll så borde det gå bra 🙂
Kram
Hej kan man ta röd mjölk istället för grädde
Du skänker sånn lycka med dina recept 😍
Tack 🙂 ♥
Hej
Tänkte göra din bounty kladdkaka på alla hjärtans dag i en hjärtspringform.
Men den är bara runt 20- 22 i diameter.. går det att använda hela satsen ändå?
Med vänlig hälsning
Katarina
Ja, absolut. Antingen så låter du nen vara inne ett par minuter längre eller så tar du samma tid och då blir den lite kladdigare 🙂
Eow, vilken läcker kladdkaka…riktigt frestande
Kram Kajsa
Tack ❤