Äntligen lite vår i luften (igen)! Det tycker jag vi firar med lite extra goda chokladbollar, eller hur? Här hemma firar vi dessutom att lilltjejen äääntligen lyckats somna själv i sin säng. Jag var visserligen tvungen att sitta i hallen utanför hennes rum men ändå, det gör jag så gärna ett tag :-).
Elwira och Matteo var aldrig några problem men eftersom vi bodde lite trångt fram tills Casandra var två år så hade hon sin säng inne hos oss och sen efter flytten blev det aldrig av.
Så, som sagt. Idag firar vi med chokladbollar. Med dulce de leche eller karamelliserad mjölk i smeten blir de dessutom ännu godare än vanligt.
Chokladbollar med dulce de leche:
100 gram smör
1 dl strösocker
150 gram dulce de leche (eller karamelliserad mjölk)
3-4 msk kakao
4 dl havregryn
Kokos, strössel eller pärlsocker
Vispa smör, dulce de leche, kakao och socker med elvisp. Tillsätt havregryn och fortsätt vispa till en smet. Ställ gärna in i kylen ca 30 minuter så den stelnar lite innan du rullar bollar. Är man JÄTTESUGEN så rullar man dom direkt.
Rulla i kokos, pärlsocker, strössel, hackade nötter eller något annat kul. Med så här neutrala chokladbollar så passar nästan vad som helst. Jag tog några med kokos att spara till senare och färgglatt strössel på dem vi ska fira med. Är det onsdag så är det ;-).
Save
Gjorde nyss dessa med en hälsosam dos kaffe adderat ismeten och väntar nu otåligt medan det sätter sig i kylen, provsmakade lite och de där 30 minuterna blev till en evighet. Jäklar så gott!
Åhhh, det är klart man ska ha kaffe i. Nu blev JAG jättesugen 🙂