Godisfluff är ett väldigt lättgjort och gott alternativ både som tårtfyllning och som topping på cupcakes.
Jag har två olika sorter jag brukar använda mig av. Antingen med choklad eller med godis. Godiset innehåller ofta geltin och därför är proportionerna lite olika. Jag tänkte dela med mig av hur jag gör mitt fluff iallafall.
Godisfluff
3 dl grädde
60 gram godis
Hetta upp grädden, den får absolut inte koka. Häll i godiset som du gärna har delat i små delar så att det blandar ut sig snabbare.
Rör tills allt har smält och ställ sedan att kallna i kylen. Jag gör alltid detta dagen innan så det står i kylen över natten men ca 6 timmar ska räcka.
Sedan är det bara att vispa med elvisp till önskad konsistens.
Chokladfluff
150-200 gram choklad
3 dl grädde
Hetta upp grädden, den får absolut inte koka. Häll i chokladen och rör tills allt har smält och ställ sedan att kallna i kylen. Jag gör alltid detta dagen innan så det står i kylen över natten men ca 6 timmar ska räcka.
Sedan är det bara att vispa med elvisp till önskad konsistens.