Här kommer en liten variant på den klassiska syltkakan som jag ska bjuda på när dottern fyller sju år nu i helgen. Jag älskar ingefära och det var alldeles för länge sedan jag gjorde något med det så nu kunde jag inte låta bli.Just den här gången har jag hemmagjord hallonsylt till och har därför smaksatt även den med ingefära men det går precis lika bra med helt vanlig hallonsylt. Såklart 🙂
200 gram rumsvarmt smör
1 tsk vaniljsocker
2 tsk ingefära
1 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
Hallonsylt
Arbeta ihop alla ingredienserna, gärna i matberedare eller med degkrokar. Platta ut degen och plasta in den, ställ i kylen i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper eller, som jag, en minimuffinsplåt med formar. Rulla 24 st bollar av degen och lägg på plåten. Gör sedan en grop i varje kaka (jag tar fram den trogna medicinkoppen) och lägg ca 1 tsk sylt i varje kaka.
Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.
Vad gott det ser ut =) Tänkte fråga dig vad du har för kamera, tycker alltid att du har så fina bilder!
http://www.diningandcooking.blogg.se
Tack 🙂 Det är en Sony cx6000. En liten, smidig och smart kamera.
De ser verkligen fantastiskt goda ut!