Äntligen kikar vårsolen fram ordentligt och man vill ju bara ut. Här kommer ett recept som passar perfekt när man är sugen på att packa med sig lite kanelbullar på utflykten men inte riktigt har tid baka dem. En omgång muffins orkar man väl alltid fixa till 😉
Receptet ger 12 supermumsiga kanelbullemuffins.
Följ gärna @Tessanbakar på instagram
Fyllning:
40 gram smält smör
0,5 dl rörsocker
1 msk kanel
Smält smöret och rör ihop med de andra ingredienserna. Ställ åt sidan.
Muffins:
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
100 gram rumsvarmt smör
1,5 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk nystött kardemumma
1,5 dl standardmjölk
Sätt ugnen på 175 grader och förbered en muffinsplåt med formar.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt och kardemumma i en bunke. Vispa ihop smör och socker i en skål tills det är ordentligt blandat. Tillsätt ägget i smörblandningen och vispa tills det är helt blandat.
Varva ner mjölblandning och mjölk i smörblandningen medans du blandar försiktigt.
Lägg ungefär en msk smet i varje form. Lägg i lite av fylningen och dra runt det lite med en tandpetare. Fördela resten av smeten i formarna och upprepa med fyllningen.
Grädda 10 minuter, strö på lite pärlsocker och grädda ytterligare 5 minuter.
Fler goda muffins hittar du här.
#kanelbulle #muffins
Låter som ett helt perfekt recept! Både gott och lätt! Orkar jag göra nåt på tisdag blir det dessa.
Ska testa dom här redan idag. Tack för inspirationen till kvällens fika 🙂
Ha en super grym dag!
Hoppas att dom smakade <3
så smart och framför allt nu mot varmare tider, när man inte har ork/lust med bullbak
Precis. Man vill ju inte vänta flera timmar män man vill ut i solen NU :-).
Kikade in på din blogg. Tack för att du skriver om ett så viktigt ämne. Jag är inte på långa vägar lika duktig som dig men jag försöker så gott jag kan. Om alla gör lite så räcker det rätt långt. Hittade många bra tips <3
Ska testa dessa, är lite trött på vanliga Kanelsnäckor så dessa är ett bra alternativ.
Alternativt till rörsocker🙈
Har du inget rörsocker så går det bra att ta vanligt strösocker.
Går det bra att frysa in dessa? Eller rättare sagt är de goda när de varit frysta?
Hej Stina! De går jättebra att frysa och smakar jättegott 🙂