Ja, mycket kladdigare än så här blir det inte :-). Kladdkaka med smak av mjölkchoklad och fylld med härlig kolakräm med en touch av flingsalt.
Kladdkaka – Salted caramel (12 bitar):
150 gram smör
3 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 gram mjölkchoklad
1 burk karamelliserad mjölk
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och dra av från plattan. Dela chokladen i bitar och rör ner i det varma smöret tills det är helt smält.
Vispa ägg och socker lite lätt. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och sikta ner i äggsmeten varvat med chokladsmöret.
Häll upp hälften av smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten. Häll upp den karamelliserade mjölken i en spritspåse eller plastpåse och klipp ett hål längst ner. Spritsa ut på smeten (inte ända ut i kanten), strö över lite flingsalt och häll sedan över resten av smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-22 min. Låt svalna och pudra gärna på florsocker innan servering.
Det ser gott ut!
Tack ♡. Jag har precis tryckt i mig en bit och det var mycket gott 🙂
Mums
♡
ser underbart gott ut 😀
Tack fina du ♡
Hejsan! Använder du varmluftsugn?
Nej jag har en vanlig ugn. Har du varmluft så brukar det gå bra att ha lite lägre temperatur.
Okej tack för svar! Kakan blev kanongod!!
[…] Vill du göra en vanlig kladdkaka i stället? Testa min kladdkaka med salted caramel. […]