Midsommar, Påsk, Småkakor

Kokoskolakakor

kokoskolakakor kolakakor

Kokoskolakakor är precis som de flesta andra snittar väldigt tacksamma små kakor att baka. Det går snabbt och lätt och arbetsinsatsen är minimal, ändå blir det så gott.
Och snabbt, lätt och gott, det gillar vi 🙂

De här kolakakorna får extra smak från muscovadosockret, den mörka sirapen och den söta kokosen.

Följ gärna @Tessanbakar på instagram

Kokoskolakakor (24 st):
100 gram rumsvarmt smör
0,5 dl muscavadosocker eller rörsocker
0,5 dl strösocker
3 msk mörk sirap
2 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
2 dl kokosflingor

Sätt ugnen på 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.
Vispa smör, socker och sirap med elvisp.
Blanda mjöl, bikarbonat och vaniljsocker i en bunke och vänd ner i smeten.
Arbeta till sist in kokosen i degen.
Dela degen i tre bitar. Rulla till längder som du lägger på plåten och plattar till ordentligt.
Grädda i 12-15 minuter. Skär kakorna i snittar och låt svalna.

Här finns det fler recept för dig som gillar kokos

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.