Mariannetryfflar har jag gjort flera år i rad nu. Och helt ärligt så har jag gjort dem även när det inte är jultider. Men vid jul är den faktiskt ett måste.
Jag tror faktiskt att ALLA gillar den här tryffeln. Eller nästan iallafall, gillar man inte alls mint eller Marianne så är det kanske kört. Men testa ändå, vem vet, kanske är det den här lilla tryffeln som får dig att ändra åsikt 😉
Busenkla att göra är de dessutom!
Följ gärna @Tessanbakar på instagram
Mariannetryfflar (30 st):
1 dl grädde
30 marianne
200 g choklad (jag brukar blanda mörk och ljus)
Florsocke
Börja med att köra Mariannegodisarna i en matberedare eller mixer så de blir riktigt krossade.
Koka sedan upp grädden, ta bort från plattan och rör ner chokladen. Rör till smeten är helt slät och blanda sedan i Mariannekrosset.
Sedan går det bra att lägga den i en burk eller skål utan att de kladdar.
Ät och njut 🙂
Save
Recept Marianne tryffel
Mariannetryffel
Jag brukar rulla dom i vit choklad. Ljuvligt goda
Mmm… Låter jättegott!!
Går dom bra att frysa?
De går fint att frysa :-). Kanske att man får ta ett nytt varv i florsockret när de tinat men det brukar hålla sig.
Ca hur många blir det?:)
20 st ska det bli 🙂
[…] och Dulce de leche Favorit! Fudge med Dulce de leche och pecannötter Salted Caramel cookiecups Mariannetryfflar Rågsiktslimpa med nötter och torkad frukt Weinerbröd Fudge med salta mandlar Saffranssnurror med […]
Går det bea med marabou? 🙂 ist för o blanda mörk o ljus choklad 🙂
Fick smakat på dessa o fruktansvärt goda!!
Det går jättebra, man tar det man själv gillar 🙂
[…] Mariannetryfflar […]
Dom är jättegoda så det tycker jag absolut att du ska göra <3
Hur länge klarar sig tryfflarna? Det vill säga från att de är klara tills dess att de blir gamla 🙂
Jag har aldrig haft kvar dem så länge att de blivit dåliga men jag har haft dem i kylskåpet drygt en vecka iallafall 🙂
Åh mums ser jättegott ut 😀
Mmm…kommer definitivt att testa dessa!
[…] Mariannetryfflar – Tessanbakar. De här tryfflarna har jag gjort flera år i rad nu. Och helt ärligt så har jag gjort dem även när det inte är jultider. Men vid jul är den faktiskt ett måste. Jag tror faktiskt att ALLA gillar den här tryffeln. Eller nästan iallafall, gillar man inte alls mint eller Marianne så är det kanske kört. Men testa ändå, vem vet, kanske är det den här lilla tryffeln som får dig att ändra åsikt Busenkla att göra är de dessutom! Mariannetryfflar (30 st): 1 dl grädde 30 marianne 200 g choklad (jag brukar blanda mörk och ljus) Börja med att köra Mariannegodisarna i en matberedare så de blir riktigt krossade. Ställ kallt någon timme eller två. GLB Åtgärdsprogram. Vägledning för grundskolan Häftet utgår bl a ifrån flera av Skolverkets allmänna råd, skollagen, läroplanen samt skolförordningen. Häftet ger konkret vägledning om I häftet finns också elevexempel och användbara bilagor. […]
Jag håller på att göra dom här nu. Igår när jag handlade så köpte jag fazers chokladkaka med Mariannegodis i. Så får se hur det blir ????
[…] Idag ligger jag sjuk och behöver lite rolig läsning så för att vara med och tävla idag så vill jag att du berättar vad du har för favoritkaka/bulle/godis nu vid jul. Jag vill också att du talar om hur många ingredienser du behöver för att göra mina ”Mariannetryfflar” […]
[…] Mariannetryfflar Godiset som passar till ALLA högtider! […]
Jisses, jisses, jisses….älskar Marianne så receptet sparas direkt. Sitter och dreglar på sängkanten, så här på morgon kvisten.
Trevlig helg på dig!
Kram Kajsa
Trevlig helg till dig också ❤