Småkakor

Marängsnittar

Marängsnittar

Marängsnittar

Någon som smakat jitterbuggar någon gång? Helt fantastiskt god kaka som består av mördeg och maräng hopsnurrat.
Någon som bakat jitterbuggar någon gång? Inte riktigt lika roligt som att äta dem kan jag lova er ;-). Jag har försökt ett otal gånger och det bästa jag fått till har varit hyfsat.
Men varför krångla till det egentligen, det går ju faktiskt lika bra att baka dem som snittar. Inte riktigt lika imonerande snyggt kanske men gott blir det, det kan jag lova.
Och helt plötsligt blev det enkelt också.

Följ gärna @Tessanbakar på instagram

Receptet ger ca 20 snittar.

Mördeg:
150 g kylskåpskallt smör
2 msk strösocker
3 dl vetemjöl

Blanda snabbt ihop ingredienserna, helst i en matberedare.
Plasta in degen och lägg den i kylen ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 175 grader.
Dela degen i två delar och forma rullade längder som du lägger på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna något.

Maräng:
2 äggvitor
1 dl socker
1 dl riven kokos (valfritt, men väldigt gott)

Vispa äggvitorna till ett fast skum i en ren bunke (helst inte plast då det kan finnas fettrester i). Tillsätt sockret under vispning och vänd sedan ner kokosen.
Fördela ut marängsmeten på mördegen och grädda mitt i ugnen i 175 grader i 15 minuter.

Låt svalna något innan du delar i ca 20 snittar.

Fler goda småkakor hittar du här.

Marängsnittar

Marängsnittar

#marängsnittar #snittar #maräng

23 reaktioner på ”Marängsnittar

  1. Hej Therese!
    Blev så glad för detta recept, älskar Jitterbuggar, men dom är inte roliga att baka.
    Marängen rinner ur ner man försöker skära i skivor, mördegen spricker osv.
    Detta var en genialisk lösning!!! 👍🤗 så trög man är, inte tänkt på att det går att göra det enkelt. Tusen Tack! O för alla dina goda recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.