Marängsnittar
Någon som smakat jitterbuggar någon gång? Helt fantastiskt god kaka som består av mördeg och maräng hopsnurrat.
Någon som bakat jitterbuggar någon gång? Inte riktigt lika roligt som att äta dem kan jag lova er ;-). Jag har försökt ett otal gånger och det bästa jag fått till har varit hyfsat.
Men varför krångla till det egentligen, det går ju faktiskt lika bra att baka dem som snittar. Inte riktigt lika imonerande snyggt kanske men gott blir det, det kan jag lova.
Och helt plötsligt blev det enkelt också.
Följ gärna @Tessanbakar på instagram
Receptet ger ca 20 snittar.
Mördeg:
150 g kylskåpskallt smör
2 msk strösocker
3 dl vetemjöl
Blanda snabbt ihop ingredienserna, helt i en matberedare.
Plasta in degen och lägg den i kylen ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Dela degen i två delar och rulla ut längder som du lägger på en plåt med bakplåtspapper.
Maräng:
2 äggvitor
1 dl socker
1 dl riven kokos (valfritt, men väldigt gott)
Vispa äggvitorna till ett fast skum i en ren bunke (helst inte plast då det kan finnas fettrester i). Tillsätt sockret under vispning och vänd sedan ner kokosen.
Fördela ut marängsmeten på mördegen och grädda i 175 grader i 15 minuter. Låt svalna något innan du delar i ca 20 snittar.
Fler goda småkakor hittar du här.
#marängsnittar #snittar #maräng
Dum fråga säkert men ska man platta ut de rullade längderna innan man häver på marängen?
Det finns inga dumma frågor :-). Ja, längderna ska plattas till ❤
Går de att frysa?
De går att frysa men blir inte lika bra. Maräng är svårt att tina men i det här fallet fungerar det eftersom den ska vara som ett segt täcke. Men som sagt… inte lika bra.
Är det saltat eller osaltat smör?