Godis, Småkakor

Minibiskvier

Biskvier minibiskvier

Minibiskvier som är så söta att de bara inte går att motstå. Biskvier som är pyttesmå, t.o.m. mindre än de jag brukar göra.

Biskvier ÄR inte svårt att göra. Kladdigt ja (har lite tips om det också), men svårt nej.

Följ gärna @Tessanbakar på instagram

PSX_20170126_001558

Minibiskvier (30 st):
170 gram mandelmassa
1 äggvita (spara gulan till fyllningen)

Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan fint rör ihop med äggvitan. Spritsa eller klicka (jag spritsar alltid) ut 30 små runda kakor, ca 3 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. De ska bara få lite, lite färg. Platta gärna till dem lite om de är toppiga. Låt svalna.

Fyllning:
50 gram mörk choklad
125 gram rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
0,5 tsk flingsalt

Smält chokladen i vattenbad och ställ åt sidan för att svalna lite.
Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker med elvisp tills det blir fluffigt och fint. Rör sedan ner äggulan och till sist den snälta chokladen.
Spritsa ut smörkrämen på den platta sidan av biskvibottnarna och ställ dem kallt.

Dekoration:
150 gram mörk choklad

Smält chokladen på låg temperatur över vattenbad och låt sedan svalna något.
Ta fram de kalla biskvierna och doppa ovansidan. För att minimera kladdet kan man ta en liten dessertgaffel och sticka in i undersidan av biskvin så man slipper doppa fingrarna i chokladen varje gång.
Ställ kallt så chokladen stelnar helt.

Biskvier går jättebra att frysa in men se till att de är helt rumsvarma när de ska ätas.

Här hittar du recept på fler goda biskvier.

Biskvier minibiskvier

2 reaktioner på ”Minibiskvier

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.