Pavlova. Det är ju så fantastiskt gott! Här är varianten min lyckliga familj fick äta igår. Tänk vad dom får stå ut med för att jag ska kunna bjuda er på nya recept 😉
Pavlova är trots sin sötma en fräsh dessert och den känns väldigt festlig. Man kan dessutom göra den med vafria frukter eller bär. En riktig sommardessert men som går hem året om.
Mitt förslag till smaksättning den här gången är med pistagenötter, passionsfrukt, granatäpple, jordgubbar och vit choklad.
3 äggvitor
2 dl strösocker
1 nypa salt
Hackade pistagenötter
0,5 vispgrädde
0,5 florsocker
1 Granatäpple
3-4 passionsfrukter
25 g vit choklad
jordgubbar
Värm ugnen till 130 grader.
Vispa äggvitorna med en nypa salt och hälften av sockret till en lös maräng. Tillsätt sockret och vispa vidare tills marängen är fast. Spritsa ut marängen till 6-8 cirklar och spritsa sedan en ring ovanpå varje som ”väggar”.
Grädda i 40 minuter.
Vispa vispgrädde och tillsätt sedan florsocker, forsätt vispa tills det är helt blandat. Klicka ut på marängerna.
Dela granatäpplet på mitten och ta ur fröna, och gör detsamma med passionsfrukterna
Lägg på jordgubbar, granatäpple och passionsrukt på minipavlovorna och riv vit choklad över.
Jag har en nystartad blogg och ville bara säga att du är en av mina inspirationskällor. Tack för det och fortsätt ditt fantastiska jobb!
Du anar inte vad roligt det är att höra. För ett år sedan var det jag som satt med en rätt ny blogg och hade inte en tanke på att jag skulle kunna bli en inspirationskälla.
Din blogg är jättefin, jag gillade layouten jättemycket.
Precis som för dig så började allt med en tårta till min son för snart tre år sedan 🙂
Kram och gott nytt år! Lycka till med din blogg.
[…] och marängpaj Havrekakor med tranbär och vit choklad Glassbomb Risotto med champinjoner och bacon Minipavlova […]