Nu var det dags för Pollykakor igen. Den här gången blir det en härligt seg Pollysnitt.
Pollysnittar (24 st)
175 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 msk sirap
1½ tsk bakpulver
5 dl mjöl
1 nypa salt
1 påse polly
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 msk sirap
1½ tsk bakpulver
5 dl mjöl
1 nypa salt
1 påse polly
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, socker, sirap och vaniljsocker poröst.
Blanda Pollyn med mjöl, bakpulver och salt. Rör ner de torra ingredienserna i smeten och arbeta ihop.
Blanda Pollyn med mjöl, bakpulver och salt. Rör ner de torra ingredienserna i smeten och arbeta ihop.
Dela degen i två delar och forma till längder på en bakplåt med bakplåtspapper på. De ska vara rätt tjocka, ca 1,5 cm.
Grädda ca 15 minuter. Dela snittarna med en vass kniv medans de forfarande är varma. Pollyn kan fastna lite på kniven så tvätta gärna av dem mellan längderna så du får fina snitt.
Låt svalna. Förvaras i kyl eller frys.
Är du sugen på fler Pollykakor? Här hittar du mina tidigare recept på kakor med Polly:
Men gud så gott det ser ut!! Jag som älskar polly!!
Jag med 🙂 Dom är superenkla att göra så det är bara att baka på 🙂
Låter jättegott. Bara en fråga, ska smöret smältas? 🙂
Nej det ska vara rumsvarmt 🙂
Underbara bakverk verkligen!! Och Pollykakor, självklart ska det testas! 🙂
Tack snälla du, vad glad jag blir av såna fina ord <3 Och SJÄLVKLART ska Pollykakorna testas 😉
Det ska dom! Och orden kommer från hjärtat av det jag sett! <3
Testat baka dessa idag, super goda! Gå gärna in på bloggen och se hur de blev.
Hur stor påse polly använde du?
[…] Pollysnittar – Seg, god kaka med krämig Polly […]