Småkakor

Pollysnittar

Nu var det dags för Pollykakor igen. Den här gången blir det en härligt seg Pollysnitt.
Pollysnittar (24 st)
175 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 msk sirap
1½ tsk bakpulver
5 dl mjöl
1 nypa salt
1 påse polly
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, socker, sirap och vaniljsocker poröst.
Blanda Pollyn med mjöl, bakpulver och salt. Rör ner de torra ingredienserna i smeten och arbeta ihop.
Dela degen i två delar och forma till längder på en bakplåt med bakplåtspapper på. De ska vara rätt tjocka, ca 1,5 cm.
Grädda ca 15 minuter. Dela snittarna med en vass kniv medans de forfarande är varma. Pollyn kan fastna lite på kniven så tvätta gärna av dem mellan längderna så du får fina snitt.
Låt svalna. Förvaras i kyl eller frys.
Är du sugen på fler Pollykakor? Här hittar du mina tidigare recept på kakor med Polly:

12 reaktioner på ”Pollysnittar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.