De här sega chokladkakorna är helt magiska. Så fort jag såg den nya mjölkchokladen från Marabou så VISSTE jag att det skulle bli hur gott som helst att baka med den.
Jag bunkrade upp med tre stora chokladkakor som jag har tänkt baka med och de här godbitarna är först ut.
Sega chokladkakor:
2 äggvitor
2 dl florsocker
1 dl kakao
1 msk marsanpulver (kan bytas mot vaniljsocker)
100 g Marabou mjölkchoklad Japp
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa äggvitorna och florsockret i 3-4 minuter. Sikta ner kakao och marsanpulver och rör till en jämn smet. Finhacka chockladen och blanda ner i smeten. Klicka ut 12 kakor på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 12 minuter.
De blir sega och härligt ”marängiga” i konsistensen och chokladen kom verkligen rill sin rätt i den här kakan.
Nu ska jag bara försöka komma på vad jag ska baka med resten av chokladen.
Hur får du dem så tjocka? Jag har provat att baka dem nu två gånger och båda gångerna har de blivit superplatta :/ vispar du med elvisp eller för hand? 🙂
Med elvips. Tänk på att inte vispa efter att du blandat i de tora ingredienserna.
Måste bara säga att dessa kakor kan vara bland det godaste jag ätit i mina 18 år, så tack för världens kanske bästa recept!!!!
Åh, vad glad jag blir av din kommentar, det är verkligen personer som du som gör att det är så kul att blogga <3
Ska baka dessa till min födelsedagsfest på lördag. Hur många kakor blir det?
det blir 12 kakor 🙂 det går bra att göra dubbel sats men inte mer än 12 kakor på varje plåt.
Tror du att de blir lika goda om en använder vanlig japp choklad? Har nämligen det hemma 🙂
ingen aning faktiskt men det låter gott 🙂
Dessa var fantastiskt goda även med mörk mintchoklad (för oss som inte tål mjölk ;))
Tack för ett väldigt gott recept!