Småkakor

Hembakta ”Oreos”

 
Jag tycker väldigt, väldigt mycket om Oreos. Väldigt mycket. Det tror jag de flesta som smakat gör.
Idag kändes det dessutom som om jag behövde lite terapibakning så då knåpade jag i hop ett gäng såna här godingar. Varnar bara lite extra för att kakdegen är näst intill löjligt god. Så det krävs lite självdispiplin för att det överhuvudtaget ska bli några färdiga kakor.
 
Oreos (ca 30 st dubbla kakor):
225 gram rumsvarmt smör
2,25 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl
1,75 dl fin kakao
1,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
 
Lägg smör och socker i en bunke och vispa tills det känns lätt och fluffigt. Lägg i ägget och fortsätt vispa tills det är helt inblandat.
Blanda mjöl, vaniljsocker, kakao, bakpulver och salt i en bunke och sikta ner efterhand medans du vispar på lägsta hastighet tills det är helt blandat. Knåda gärna lite efteråt så du verkligen får in alla mjölblandning i degen.
Dela degen i två delar. Platta till dem och slå in dem i plast och lägg dem sedan i kylen i ca en timme.
 
Sätt ugnen på 175 grader och förbered två plåtar med bakplåtspapper.
Ta ut en del av degen i taget. Kavla ut på ett lätt mjölat bakbord ( 3-5 mm). Stansa ut kakor med valfri utstickare (ca 5 cm i diameter) och lägg dem på plåten.
 
Grädda ca 8 minuter och låt dem sedan svalna helt på galler.
 
Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 msk kokande vatten.
 
Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker med en elvisp. Tillsätt det kokande vattnet lite i taget och forsätt sedan vispa (gärna upp mot tio minuter totalt).
 
Spritsa smörkräm på hälften av kakorna och sätt sedan ihop dem två och två. Låt dem stela i kylen eller förvara dem i frysen om de ska sparas till ett senare tillfälle (yeah right).
 
Hoppas att ni gillar dem lika mycket som jag <3
 
 
 
Sen vill jag gärna vet om det är något speciellt recept som önskas. Bakar rätt mycket just nu och det kunde vara kul med lite ideér.
 
Kram på er!
 
 
 

2 reaktioner på ”Hembakta ”Oreos”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.