Nu är det Cookiecup time igen, det var alldeles för länge sedan :-).
Den här är verkligen något som passar alla, gamla som unga som pyttesmå.
Cookicups går ju att fylla med vad som helst och idag har jag valt att gå på chokladbollstemat. Eftersom det ligger som fyllning i en kaka så har jag gjort den lite smetigare med en bas av kokos och kondescerad mjöl.
Och vet ni vad… Det tar faktiskt inta alls lång tid att göra ett gäng såna här. Ni hinner gott och väl till kvällsfikat.
Jag kallar dom CocoChoco Cookiecups. Säg det snabbt några gånger i följd om du vågar ;-).
CocoChoco Cookiecups (24 st):
150 gram rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
1,5 dl brun farin
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
4 msk kako
Fyllning:
200 gram kokos
1 burk kondenserad mjölk
4 msk kakao
3 dl havregryn
Pärlsocker eller strössel
Börja med att göra fyllningen. Blanda alla ingredienserna till fyllningen och gör 24 bollar. Ställ åt sidan i rumstemratur.
Sätt ugnen på 175 grader och sätt formar i en minimuffinsplåt. Vispa smör, socker och farin fluffigt. Tillsätt ägg och vaniljsocker och forsätt vispa tills det är helt uppblandat.
Rör ihop de torra ingredienserna ordentligt. Häll ner mjölblandningen i sockersmeten och arbeta ihop till en slät och fin deg. Rulla 24 bollar och lägg i formarna. Grädda 10-12 minuter. De ska spricka upp lite grann.
Låt svalna ett par minuter innan du trycker ner mitten på bollarna så det blir som en liten skål. Jag använde en sån där medicinkopp som man får med från apoteket. Det har man för det mesta hemma och den är helt perfekt i storlek.
Lägg en chokladboll i varje kopp och toppa med att trycka på lite pärlsocker. Förvara i kylskåp.
Gillar du dom här?
Då gillar du förmodligen mina ”kokosfyllda chokladcookies” också.
Följ gärna Tessanbakar på instagram
Åhh vad de ser goda ut:) de måste jag testa någonm dag:)))
Tack 🙂 gör det, de är som en lite lyxigare chokladboll som kladdar lite mindre när man äter dem.
Mums va goda dom ser ut 🙂 Måste testa dom nån gång
Nästa kaka i min att-baka lista… Tror du att det funkar med smör istället för kondenserad mjölk? O så lite socker då.
Allting funkar men det blir nog inte alls samma smak. kondenserad mjölk och kokos är som gjort för varandra 😉
[…] Tänkte att något skulle jag väl komma på att baka med dem. Jag gillar ju snabbt och lätt. Jag vill kunna baka något snabbt men ändå gott och fint när vi får besök. Cookiecups ser alltid lika söta ut och man kan fylla med vad som helst. Choklad cookies med dulce de leche – Zeinas Kitchen. CocoChoco Cookiecups | Tessanbakar. […]
[…] CocoChoco Cookiecups Kakorna med bästa namnet ever Kokosboll innesluten i en chokladcookie. Allt man behöver! […]
[…] Cookiecups med chokladbollsfyllning (CocoChoco Cookiecups) […]
Ursäkta att jag är gnällig, men du får gärna dela upp ingredienserna, så man lätt ser vilket som är till fyllning/topping eller vad det nu är. Misstänker ju att det börjar vid kokosen, men i mina ögon och röriga huvud så blir det just rörigt.
Verkar väldigt gott annars!
Det verkar vara något strul med radbrytningarna men jag la in en rubrik mellan så nu ska det vara tydligt 🙂
Går dom bra att frysa?
Dom går jättebra att frysa 🙂