Geishasnittar, sega goda snittar fyllda med geishachoklad som man kan äta hur många som helst av. Varje dag :).
Lätta att göra och väldigt, väldigt goda.
Gillar man inte just geisha så kan man byta ut mot vilken choklad man vill i samma mängd.
Följ gärna @Tessanbakar på instagram
Gillar du Geisha, så testa gärna mina Geishamaränger också.
Geishasnittar (24 st):
200 gram rumsvarmt smör
1 dl ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1,5 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
200 gram geisha chokladkaka
50 gram hackade hasselnötter + 1 msk socker
Sätt ugnen på 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.
Arbeta ihop socker och rumsvarmt smör och rör sedan i sirapen. Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg.
Dela degen i tre delar och rulla längder som du plattar ut på plåten. Lägg en rad med geischachoklad på varje längd och vik upp kanterna så de möts på toppen. Platta till och försök se till att degen går ihop ordentligt.
Blanda de hackade hasselnötterna och strösockret och strö ut över längderna. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter.
#geisha #geishasnittar #geishakakor #snittar
[…] nyopererade. En till grej som vi testade att baka var Geishasnittar som jag hittade recept på här. Superenkla att göra och så blir det jättemånga kakor. Vi har givetvis provsmakat och dom blev […]
Mmm…måste testa att baka ut snittar på detta viset!
Det tycker jag absolut. Det är supergott!!
[…] bakade jag de här underbara Dumlesnittarna. Inspirationen kom från mina Geishasnittar som jag gjorde för ett tag sedan. Och från en påse dumle i skafferiet […]
Bakade två som receptet en med kexchoklad (äteringet med hasselnötter i) sista blev kexchoklad blev jätte gott hade så klart mandel hack på 😊
Det lät ju supergott! Blir såå glad när jag hör att man vågar testa fram nya varianter 🙂
Om man inte vill ha nötter på vad kan man ha då?
Man behöver egentligen inte ha någonting på, men om man vill kan man strö över lite råsocker för krispets skull 🙂