Snabba frallor utan jäst är perfekta att baka om man vaknar på morgonen och inser att man bara MÅSTE ha nybakat bröd till frukost.
Till helgen blir man nästan alltid sugen på nybakat bröd men man vill ju ha det NU, eller hur? Vem orkar vänta på en jäsande deg när man kanske inte tänkte på att man ville ha nybakta frallor till frukost förrän när man vaknar på morgonen? Nåja, här är lösningen. Frallor utan jäst, med bakpulver i stället. Perfekt för sömninga lördag och söndagmornar.
De här frallorna bakas på bakpulver och blir som ett mellanting mellan frallor och scones. Perfekt om man är sugen på nybakat på morgonen men inte orkar ta sig upp två timmar tidigare för att baka.
Vill man så går det jättebra att byta ut hälften av mjölet mot annat mjöl, jag tog hälften rågsikt idag och det blev supergott.
Följ gärna @Tessanbakar på instagram
Snabba frallor utan jäst (10 st):
5 dl Vetemjöl
1 msk Bakpulver
1 tsk Salt
2 msk Sirap
2,5 dl vatten
Sätt på ugnen på 200 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt sirap och vatten och rör om tills degen är jämn och fin.
Degen är rätt kladdig så ta för att forma bullar så klickar du enklast upp på plåten med hjälp av en sked och formar sedan bullarna med mjölade händer.
Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter
Allra godast är de nybakade med lite smör och ost <3
#bakpulversbröd #brödutanjäst
Save
Save
Bra tips, tack!
Å goda med 😉
Går de att frysa in?
Ja, de går jättebra att frysa in 🙂
Jättegoda! Så bra med ett enkelt och gott recept 🙂
Rev en morot och tog 3 msk lönnsirap Samt 3 DL batten, blev supergott
Det låter supergott!
Jättegoda! Jag hade i ett gäng med pumpafrön och det blev väldigt bra.
Perfekt tack! Precis vad jag har varit ute efter!
Glömde fråga, ska där inte vara nån typ av matfett i?
Nej inget matfett i de här 🙂
Tack! Funderade idag på vad jag skulle göra för bröd förutom scones med min jästbrist! Kör alltid honung istället för sirap då det är anti-virus. Kram och var rädda om er!
Hittade dessa mackor nu och testade, men degen var allt för kladdig för att göra till bollar oavsett hur mycket mjöl man tog och de fastnade i bakplåtspappret….
Så ställde in dom ändå utan att rulla så får man se
Degen ska vara lös. Man delar det i delar och lägger på plåten. Där brukar jag sedan forma till dem lite med hjälp av mjöl 😊