Småkakor

Kolakakor med havregryn

 
Sega havrekakor med smak av ingefära och havssalt.. MMMMM!!
 
Jag älskar havrekakor… Och kolakakor! Varför inte slå ihop två goda kakor till en jättegod kaka? Sagt och gjort.
Smaksatte med lite ingefära och flingsalt för att toppa upp det lite extra.
Kakorna var till goa fröknarna på dotterns förskola så det blev bara lite kanter till mig att smaka på. Mycket gott, precis i min smak.
 
Havrekolakakor med ingefära:
150 g smör
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk ingefära
1 stk bakpulver
3 dl vetemjöl
1,5 del havregryn
3-4 msk sirap
 
Rör ihop rumsvarmt smör och socker. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och ingefära och rör sedan ner i smörblandningen. Blanda i havregrynen.
Allra sist häller du över sirapen och blandar till en deg.
Dela degen i fyra delar, rulla till korvar och lägg ut på en plåt. Platta lite lätt, strö över flingsalt och grädda sedan ca 8 minuter i 225 grader.
Tips! Om lägderna har flytit ut ojämt så är det lätt att rätta till formen när kakorna är nygräddade och fortfarande mjuka. Ta tex en lång kniv och fös ihop sidorna så att de blir raka och fina.
 
 
 

4 reaktioner på ”Kolakakor med havregryn

    1. Tack 🥰. Det här är nog det recept jag använder oftast av alla mina recept. Kanske undantaget tårtbottnarna. Sååå goda och enkla att variera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.